Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Srbija

Udruženje: Novinarka Milena Vidojković uputila izvinjenje zbog uvrede prava LGBT populacije

https://novimagazin.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 12. APR 2021

Udruženje "Da se zna" saopštilo je danas da je novinarka televizije Belle Amie Milena Vidojković u svojoj kolumni uputila izvinjenje zbog uvrede prava LGBT populacije.
Kako su ocenili u saopštenju, potez Vidojkovićeve je "odličan primer prihvatanja odgovornosti i važan korak ka stvaranju inkluzivnijeg društva".

Ona je u svojoj kolumni navela da ima obavezu i dužnost "kao razuman čovek" da se izvini "nekome koga je uvredila".

"Svako pravo izvinjenje, smatram, sadrži nekoliko važnih stvari. Najpre - Žao mi je, potom - Moja greška, i najzad - Šta mogu da učinim, kako bih grešku ispravila?", napisala je u kolumni.

Kako je dodala, svoje ponašanje će "bez sumnje" promeniti, navodeći da je to pre svega "zarad sebe".

Udruženje "Da se zna" u decembru 2019. godine podnelo je pritužbu kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti protiv novinarke Vidojković, koja je 4. decembra u TV formatu "Milenino ćoše", u okviru jutarnjeg programa, na uvredljiv način komentarisala osnovna ljudska prava LGBT+ osoba, te hvalila odluke predsednika Rusije Vladimira Putina, navodeći konkretno njegovu odluku da zabrani paradu ponosa na sledećih 100 godina.

Poverenica Brankica Janković dala je mišljenje da je Milena Vidojković iznetim izjavama i stavovima "nedvosmisleno povredila član 12. Zakona o zabrani diskriminacije".

 

 

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.