Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Region

MALOLETNIK (16) MAMIO METE U KUĆU Grupa u Zagrebu ucenjivala korisnike gej aplikacije

www.blic.rs  ·  Odabrao: JM  ·  Dodato: 27. OCT 2020

Gej aplikacija "Grindr", koja važi za najveću svetsku društvenu mreža za homoseksualne i biseksualne muškarce, poslužila je zagrebačkim prevarantima za niz krivičnih dela.

Kako je otkrila policija na osnovu prijave dve žrtve, maloletni 16-godišnjak je odabrane mete mamio u kuću u kojoj su, odmah posle nekoliko intimnih koraka i skidanja odeće, njegovi saradnici preuzimali glavnu ulogu.

Upadali bi u sobu i golom gostu saopštavali da je imao seksualni odnos s maloletnikom. Pritom bi mu pretili smrću, vređali ga šarolikim spektrom uvreda, a na kraju bi mu, u zamenu za ćutanje, "opustošili" bankovni račun.

S obzirom na najmanje dva prijavljena slučaja policiji, prevaranti su se našli pred sudom, gde su trojica od njih četvoro priznali svoja dela.

Pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu, kako navodi "Jutarnji", stari policijski znanci Kristijan (28) zvan Kiki, Silvio R. (31) zvan Kal, i Neven R. (27) osuđeni su na pojedinačne kazne do dve godine zatvora i na novčane kazne.Optuženi 48-godišnji N.I, zvan Panker, otac maloletnog "mamca", s obzirom da delo nije priznao, izdvojen je iz spisa tako da će mu se suditi u odvojenom predmetu.

"Grindr"aplikaciju je pre 11 godina osmislio američko-izraelski biznismen Džoel Simkaj, a njeno ime rezultat je spajanja engleskih reči "guy" i "finder". Aplikaciju koristi više od 10 miliona ljudi u 200 zemalja, dok je u nekim zemljama, kao što su Saudijska Arabija, Egipat, Pakistan i Liban, zabranjena ili blokirana.

Pre nekoliko godina mnoge je korisnike uznemirilo kada je uvedena opcija podsetnika da se svakih pola godine testiraju na HIV, kao i praćenje lokacije korisnika kako bi što bliže sopstvenoj lokaciji pronašli partnera.

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.