Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Kako je Dnevnik HTV-a sakrio da je Sem Smit gej

crol  ·  hrvatska  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 10. FEB 2015

Apsolutni pobednik 57. dodele prestižne nagrade Gremi je britanski muzičar Sem Smit, koji je kući poneo četiri nagrade - za najboljeg novog izvođača, za pesmu i spot godine (Stay With Me - Darkchild Version) i za najbolji pop-album (In the Lonely Hour).

Vest o Smitovom trijumfu na svečanosti održanoj u nedelju uveče u centru Staples u Los Anđelesu preneo je i Dnevnik HTV-a od 9. februara, no za razliku od drugih svetskih medija, hrvatska javna televizija propustila je spomenuti kako je najveći dobitnik Gremija - gej, što je on sâm još jednom istakao u svom pobedničkom govoru.

Iako se Smitov nagrađeni album i pesma bave upravo njegovim slomljenim srcem zbog drugog muškarca, u HTV-ovom Dnevniku odlučili su emitovati tek deo njegove zahvalnice ''diskografu, mami i tati''.

No, u govoru koji prenosi i na što se osvrće većina svetskih medija spominje se upravo Smitov bivši dečko, kome se i zahvalio na toj za njega trijumfalnoj večeri:

"Želeo bih se zahvaliti muškarcu o kome govori moj čitav album, u koga sam se zaljubio prošle godine. Puno ti hvala što si mi slomio srce, jer to mi je donelo četiri Gremija'', izjavio je Sem Smit u pobedničkom govoru.

Vaši Komentari
Svasta pa Sem Smitu je bilo vazno da posalje poruku svojoj publici da je gej. Interesantno u situaciji je percepcija koju Hrvatska bastini sama o sebi i HRTovog busenja osetljivog a tako preduvanog ega. Balkane moj.
Dedinje, Srbija · 12.02.2015, 21:36
Da li to neko,u ovom slučaju onaj ko je postavio ovu "vest",postaje malo paranoičan?zašto bi HTV-u bilo važno i značajno što je (da li je ili nije ) Sem Smit gay ?Zašto bi uopšte bilo važno bilo kome,ako je pesma,album ili šta god već, što čovek radi,dobro?
Milion puta sam slušao razgovor ljudi koji nisu gay a prihvataju,ili imaju dobrog druga koji to jeste:"divan je,dobar drug,uvek je tu kad zatreba,dobar čovek...ali znaš on je gay..."Sve ono lepo,što je rečeno,samo ovom jednom rečenicom pada u vodu.Obezvrednjuje tog nekog kao čoveka,umetnika...Tako isto i ovde,nije važno što je dobra pesma,što je od manje poznatog,manje uspešnog,postao vredan pažnje,ali je zato jako važno da je on gay.
Oh malograđanskog li licemerja.
Beograd · 10.02.2015, 13:15
Pa nije dobio Gremi zato što je gay, već zbog svoje muzike! Zašto bi to bilo ko naglasavao i zar se to ne kosi sa onim što gay NVO propagiraju?
Beograd, Srbija · 10.02.2015, 11:00
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.