Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Džordž Majkl pod optužbama zbog utaje poreza

crol  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 09. JUL 2014

Pop zvezda Džordž Majkl poznato je lice tabloida. No dok su se njegove pređašnje afere ticale ili kakvih seksualnih prestupa ili konzumiranja opijata, nova afera na pomolu tiče se, kako piše britanski Times, utaje poreza.

Navodi se da je pevač pokušao izbeći plaćanje miliona funti kroz posebno razvijenu mrežu utaje poreza. Tačnije, optužuju ga da se okoristio strategijom Liberty kojom se generišu fiktivni gubitci na offshore računima čime se smanjuje poresko dugovanje. U slučaju 51-godišnjeg pevača, stoji da je za korišćenje usluge platio 400.000 funti da bi na kraju "zamaglio" 6,2 miliona funti poreskih dugovanja.

Džordž Majkl nije bio dostupan za komentar zbog "prepunog rasporeda", kako pojašnjava njegov predstavnik za medije.

The Times je podsetio da je Majkl 1996. poručio da bi radije plaćao 50 ili čak 60 posto poreza na prihod laburistima, nego torijevcima.

Inače, optužbe protiv Džordž Majkla samo su deo velike afere utaje poreza u Ujedinjenom Kraljevstvu. List procenjuje da se preko strategije Liberty utajilo i do milijardu funti u čemu je učestvovalo oko 1.600 osoba. Među prozvanima su i glumac Majkl Kejn, članovi grupe Arctic Monkeys, sudija, lekari, poznati kriminalci...

 

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.