Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Pesma Evrovizije u znaku venčanja gej i strejt parova

tanjug  ·  danska  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 13. APR 2014

Kao domaćin ovogodišnje Pesme Evrovizije, koja se održava u maju, danska prestonica će organizovati venčanja za homoseksualne i heteroseksualne parove iz svih krajeva sveta.

Kao domaćin ovogodišnje Pesme Evrovizije, koja se održava u maju, danska prestonica će organizovati venčanja za homoseksualne i heteroseksualne parove iz svih krajeva sveta u danima koji će prethoditi finalu takmičenja, saopštili su danas gradski zvaničnici.

"Planiramo da održimo ceremonije za 20-30 parova iz Danske i inostranstva. Prvog od tri dana, počećemo sa venčanjem tri ruska gej para", kazao je za Rojters organizator ove manifestacije Fleming Oto.

Ove godine, obeležava se 25-godišnjica od istopolnih partnerstava u Danskoj koja je bila prva zemlja u svetu koja je legalizovala gej brakove.

"Nije tajna da će Evrovizija privući u Kopenhagen veliki broj ljudi iz gej zajednice, a prošle godine Danska je usvojila novi zakon koji olakšava večanje istopolnih parove iz inostranstva", naveo je Oto.

"Želimo da promovišemo raznolikost i otvorenost kojima se Danska odlikuje. Unapred se radujemo što ćemo venčati sve srećne parove i ubeđen sam da ćemo imati puno posla", kazao je Oto, dodajući da će se venčanja održati 7, 8. i 10. maja na raznim popularnim lokacijama u Kopenhagenu.

Danska je već treći put organizator Pesme Evrovizije, prvi put je bila 1964. godine, a potom 2001. godine. Moto ovogodišnjeg, 59. takmičenja je "Pridruži nam se".

 

Vaši Komentari
Pesmo moja ! Kad ces ti doci na red ? Dugo te nema ,dugo te ocekujemo ! Sta bi sa Evrovizijom ?
Prijepolje,13.04.14. · 13.04.2014, 10:43
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.