Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Američki idol dobio prvu takmičarku lezbejku

crol  ·  sad  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 20. FEB 2014

M.K. Nobilet prva je deklarisana gej takmičarka u istoriji popularne muzičke emisije Američki idol, a već je u prvoj epizodi oduševila i publiku i žiri.

U sredu je u SAD-u emitovana prva epizoda 13. sezone Američkog idola, jedne od Amerikancima najomiljenijih emisija koju prosečno gleda i do 30 miliona gledalaca. Nobilet je za prvi nastup uživo odabrala pesmu "All of Me" Johna Legenda i dirnula ovogodišnje članove žirija koji su imali samo reči hvale.

"Odabrala si savršenu pesmu za svoje glasovne sposobnosti, zaista jesi. Osetio sam tvoju ranjivost i ljudskost. Ovo je bila predivna izvedba", rekao je očarani Keith Urban. Emotivna je bila i Jennifer Lopez. "Stati na pozornicu zna često obeshrabriti takmičare, ali na kraju dana je najbitnije preneti emociju na ljude. Tako je lako odabrati velike pevače, ali se onda pojavi neko i shvatiš da se se ne radi samo o slavnima", kazala je oduševljena Lopez, kojoj je malo nedostajalo da pusti suzu.

"Ti pripadaš ovde", ocenio je izvedbu Nobilet treći član žirija Harry Connick Jr. "Ti si elegantna i savrešno artikulisana, a ovo je prvi put da si izvela neku pesmu puna samopouzdanja", dodao je on, javlja Gossip Cop.

Uoči svoje prve izvedbe uživo, 20-godišnja Nobilet otvoreno je rekla da je lezbejka. "Očito je da sam gej i svesna sam da će u Americi i drugde uvek postojati oni koji će me zbog toga mrzeti, ali ja mislim da se u poslednje dve godine dogodilo mnogo toga što je promenilo ovakve stavove", kazala je ponosna takmičarka. Prvi deklarisani gej takmičar "Američkog idola" bio je sada uspešni pevač Adam Lambert, koji je stigao do samog finala osme sezone.

Ohrabrenje je stiglo i od samog žirija, ponajviše od Jennifer Lopez. "Svet se menja. Mi mislimo da ti možeš postati Američki idol", poručila je Lopez.

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.