Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Svet

Bosanski oficir oženio se svojim kolegom

kurir  ·  austrija  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 11. FEB 2014

Na ludi kamen stali su potporučnik Karl Ajsmajer (56) i kapetan Mario Falakom (33) poreklom iz Bosne i Hercegovine.

U austrijskoj vojsci sklopljen je prvi gej brak, i to između potporučnika Karla Ajsmajera (56) i kapetana Marija Falakoma (33), koji je, inače, poreklom i Bosne i Hercegovine. Mario i Čarls su jedan drugom rekli „da" i prošli kroz špalir sablji, obučeni u svečane, bele uniforme.

- Drugovi nam daju podršku. Društvo je spremno za ovo - rekli su mladenci posle venčanja, na kojem se okupilo stotinak gostiju i kolega iz austrijskih oružanih snaga. Obojica sad nose zajedničko prezime Falak Ajsmajer. Ajsmajer je rodom Austrijanac, a Falak se još kao dečak u Beč preselio iz Sarajeva.

Obojica su još od mladosti osećali da su homoseksualci i obojica su, kako kažu, dugo to potiskivali i krili od okoline. Ajsmajer je, pod pritiskom roditelja, bio u braku s jednom Italijankom, a u međuvremenu oboleo je od kancera. Falak je takođe dugo pokušavao sam sebi da dokaže da nije homoseksualac. Izlazio je s devojkama sve do pre četiri godine, kad je prelomio da će, kako je rekao, slušati svoje srce.

 

Vaši Komentari
Pa ne kaže se valjda oženio, nego omužio. Ta dvojica su se omužila.
021 · 13.02.2014, 7:20
Ovde nije rec o bosanskom vec austrijskom oficiru. Cinjenica je da je Mario imao srecu da bude rodjen u Sarajevu i to ga verovatno prati kao kisni oblak kroz zivot i Austriju. Valjda smo svi svesni kakva bi ga jadna sudbina zadesila da je ostao na Balkanu. Uostalom, o tome moze da posvedoci i svaka LGBT osoba iz Beograda. Lepa vest iz Austrije.
Dedinje, Srbija · 11.02.2014, 15:00
Kako sijaju od srece, bas divna vest. Puno srece momci!
Sevenoaks, United Kingdom · 11.02.2014, 12:10
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.