Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Izabrani finalisti Beosonga. Pesme razočarale

Beograd  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 03. MAR 2013

U sinoćnjem polufinalu imali smo priliku da vidimo nastupe 15 autora, ali se samo pet izvođača plasiralo u finale.

Jedan od njih biće predstavnik Srbije na Evroviziji. To su Nevena Mirna i Sara, Saška Janković, Marija Mihajlović, Dušan Svilar i grupa "Sky's".

Maja Nikolić nije uspela da uđe u top pet kompozicija koje su u finalu Beosonga, a vidno nezadovoljna pevačica je u intervjuu koji je sinoć dala na izlazu iz RTS-ovog studija ispričala da je čitavo takmičenje namešteno i da je pobednik odavno poznat.

Polufinalo veče obeležio i "sukob Trivana i Joksimovića na tviteru.

Maja Nikolić otvorila takmičenje

Voditeljka Maja Nikolić otvorila je večerašnje takmičenje "Beosong". U studiju se nalaze Gorica i Dragan koji će uživo prenositi atosmferu studija. Petnaest autora nastupiće večeras, samo njih 5 prolazi u finale.

Mirna Sara i Nevena poručile "Ljubav je svuda"

Trio "Prvog glasa Srbije" nastupio je prvi u polufinalu "Beovizije". U Zanimljivim kostimima koji bi trebalo da demonstriraju različite karaktere pevačica, one su otvorile večerašnje takmičenje. Pevale su pesmu "Ljubav je svuda" čiji tekst je napisala Marina Tucaković, a muziku je radio Saša Milošević Mare.

Igor Terzija baladom "Moja svetlosti" do pobede

U svom stilu mladi pevač Igor terzija zapevao je nežnu baladu kojom se nada da će uspeti da dođe do finala takmičenja. Igračica u pozadini par puta je dotakla pevača očigledno igrajući ulogu devojke o kojoj peva u pesmi.

Maja Nikolić traži "Blagoslov"

Pevačica Maja Nikolić u atraktivnoj haljini otpevala je pesmu "Blagoslov". Sem pesama superfinalistkinja "Prvog glasa Srbije" sve ostale pesme bile su balade. Maja je pevala o bivšoj ljubavi.

Grupa Kal izvela "Kadifa usne"

Harmonikom i melodijom koja bi svoje mesto bez problema našla u Skadarliji grupa Kal pokazala je malo drugačiji nastup od ostalih takmičara.

Neša Galija otpevao "Ružu od baruta"

Sa akustičnom gitarom, naočarima i prepoznatljivim šeširom frontmen grupe "Galija" Nenad Milosavljević poželeo je da mu "..Zora procveta kao ruža od baruta", a verovatno i da pobedi u ovom takmičenju.

Saška Janković pevala o dugi

Saška Janković predstavia je publici još jednu baladu, "Dugu u tvojim očima". Ova pesma kao i prethodne govorila je o nesrećnoj ljubavi, ali je Saškino pevanje moglo da izazove samo sreću na licima publike. Saška je još jednom demonstrirala svu snagu svog neverovatnog glasa, a violončelistkinja u pozadini dočarala je nežnu notu pesme.

Dušan Zrnić "Što prolazim"

Dušan Zrnić otpevao je pesmu "Što prolazim" koja takođe govori o nesrećnoj ljubavi, što je izgleda osnovna tema ovogodišnje "Beovizije". On je iza sebe imao kompletan bend i dva izvanredna bek vokala koji su pratili pevača iz sekunde u sekundu.

Maja Odžaklijevska vratila publiku u prošlost

Maja odžaklijevska otpevala je pesmu "Anđeo s neba" koja je podsetila na balade iz nekog starijeg doba. Tek na polovini pesme ona je pustila svoj fenomenalni glas. Iako je prehlađena, to se nije primetilo njenom pevanju.

Dušan Svilar našao "Spas"

Dušan Svilar bio je teško prehlađen ovih dana, ali je uspeo da se izbori sa temperaturom i nastupi . On je nastupio uz bubnjeve i komplikovanu keoreografiju. On je otpevao pesmu "Spas" koja za razliku od prethodnih govori o ljubavi koja ima srećan završetak.

Trio "SKY'S" energično nastupio

Trio Skaj Viklera nastupio je energično i predstavio nešto drugačije od ostalih takmičara. Tri mlade pevačice igrale su i pevale, a "Magija" kako glasi ime njihove pesme mogao bi da ih odvede u finale.

Ksenija Kočetova iz kutije na binu

Pevačica Ksenija Kočetova izašla je na binu direktno iz velike kutije u kojoj su se nalazili i igrači. Pesmom "Svetla pale se za nas" ona je koreografiju odlično uklopila sa melodijom pesme.

Marija Mihajlović poručila "Halo"

Naslonjena na klavir, pevačica Marija Mihajlović pevala je o vremenu koje je stalo otkada nije sa dragim. Dok su dirke klavira svirale nežnu melodiju, pevačica je neverovatno snažnim glasom demonstrirala emociju pesme.

Aleksandra Dabić pevala o raskidu

Učesnica "Prvog glasa Srbije" Aleksandra Dabić pevala je o raskidu pesmom "Savršen kraj". Ona je u dugoj haljini pevala o snovima o večitoj ljubavi,a pratnju je imala u vidu violine i klavira.

Kristina Savić živi za ljubav

Pevačica Krirsitna Savić pevala je još jednu ljubavnu pesmu. Ona je pevala o izgubljenoj ljubavi koja se nikada neće vratiti. U crnoj haljini sa dugim belim rukavicama izgledala je kao da pripada neko srećnijem dobu.

Žarko Stepanov nestao u "trenu"

Dok su se igračice iza njega smenjivale, Žarko Stepanov pevao je o romantičnoj povezanosti sa devojkom koja ga je napustila. Ona je nestala u "Trenu" kako se i zove numera koju je otpevao.

Proglašeno Petoro najboljih

Finalisti su Saška Janković sa pesmom "Duga u tvojim očima" koja će u finalu nastupiti prva, grupa "Sky's" sa pesmom "Magija", pod rednim brojem tri sutra će se takmičiti Dušan Svilar sa pesmom "Spas", Marija Mihajlović pesmom "Halo" obezbedila je četvrto mesto u finalu, a poslednje finalistkinje su Nevena, Mirna i Sara i Maretova pesma "Ljubav je svuda".

Ko pobeđuje na Beosongu večeras?

Pet kompozicija ušlo je u finale Beosonga koje će se emitovati večeras. Nešto posle 22 sata znaćemo ko će Srbiju predstavljati u maju na Evroviziji u Malmeu.

Evo i prvih pet finalista:

Sara, Mirna i Nevena

Dušan Svilar

Saška Janković

"Sky's"

Marija Mihajlović

Vaši Komentari
SAskina pesma je ok.Dusan Svilar je uprskao.Uzas od pesme u odnosu kakvu je mogao imati.
Beograd.Srbija · 22.02.2018, 0:56
MOGLI STE NESTO GORE DA IZABERETE?ZELJKO JOKSIMOVIC NECE PEVATI?PA SAMI STE SEBI STAVILI PRST U DUPE!!!HOCEMO ZELJKA ILI NEKOGA KO STVARNO IMA DOBAR GLAS DA NAS PREDSTAVLJA!!!!DOSTA NAM JE BILO BRUKE PRED CIJELIM SVETOM!POKAZITE DA JE SRBIJA DOBRA I DA IMA TALENAT A NE KOZE I OVCE NA SEJDZU!BUAA!BABAROGE!!!
Svedsa,Stockholm · 04.03.2013, 3:56
Катастрофално лоше песме! Ни за једну небих потрошио ни секунд да укуцам у мобилни глас, па макар и да су поруке биле бесплатне!
Аутори песама су заборавили да ће њихова песма ићи на такмичење за песму евровизије, а не на такмичење за музичку пратњу нечије сахране.
Кад су песме кренуле , све више ме је Беовизија подсећала на парастос, а не на фестивал на којем се бира наш представник за Песму Европе!!
Катастрофа!! Не гине нам последње место. Заслужено.
Панчево · 03.03.2013, 9:40
Ja gluplje pesme cuo nisam ,bolje da su Damjana poslali !
Beograd · 03.03.2013, 9:06
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.