Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Svet

Poslanik uporedio decu homoseksualaca sa teroristima

tanjug  ·  Turska  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 28. NOV 2012

Poslanik francuske desničarske partije Unija za narodni pokret (UMP) Nikola Duik uporedio je decu homoseksualaca sa teroristima, uz objašnjenje da teroristima "često nedostaje očinski autoritet", i osudio predlog zakona o gej brakovima za koji smatra da će "izazvati psihozu".

Govoreći sinoć članovima francuskog parlamenta o terorizmu i načinu na koju vlada pristupa tom problemu, Duik je iskoristio priliku da kritikuje sporni predlog zakona o "braku za sve", prenosi danas francuska štampa.

- Terorista često ima jednu manu: Nikada nije spoznao očinski autoritet ni roditeljski okvir, nikada nije imao mogućnost da sazna šta je izvodljivo a šta ne, šta je dobro a šta loše - rekao je on.

Konzervativni poslanik je upozorio vladu da predlog zakona kojim bi se odobrilo sklapanje brakova između homoseksualaca čak briše reč "otac" iz građanskog zakonika i da bi mogao da izazove negiranje različitosti polova i psihozu.

Duikova opaska izazvala je burne reakcije na Tviteru, od duhovitih komentara do oštrih optužbi, u trenutku kada je UMP u raskolu usled spora oko izbora predsednika te stranke i kada se u Francuskoj vodi žustra polemika u vezi sa kontroverznim predlogom zakona.

 

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.