Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Svet

Ukrajinska novinarka poručila ekipi filma "Parada": Trebalo bi vas sve streljati!

trojka.rs  ·  Ukrajina  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 25. OCT 2012

Ekipa filma "Parada" doživela je nedavno neprijatnost na projekciji u ukrajinskom gradu Odesi, otkrio je za Blic reditelj ovog ostvarenja Srđan Dragojević.

Film se bavi LGBT populacijom što se, kako Dragojević kaže, nije dopalo jednoj novinarki.

- Na festivalu u Odesi imali smo zanimljivo iskustvo; naime, nakon filmske projekcije, tokom konferencije, jedna starija novinarka je ustala i počela da viče da nas sve treba streljati zbog poruke filma. Većina novinara je oštro reagovala na ovaj ispad, te su gospođu ispratili napolje, iako smo mi insistirali da ostane - priča Srđan Dragojević.

Kakva li ga iskustva očekuju u Rusiji?

"Parada" je, inače, počela da se prikazuje u Rusiji u trenutku kada je Madona pred ruskim sudom zbog propagiranja gej braka, a članice pank benda Pussy Riot služe kaznu u surovim zatvorima.

- Ja nisam bio na projekciji filma u Moskvi, tako da ne znam reakcije tamošnje publike. U tim krajevima sveta situacija je iznenađujuće nepovoljna po LGBT manjinu - kaže Dragojević.

Težinu tereta koji na leđima nosi "Parada" u potpunosti ćemo shvatiti kada se prisetimo da je u Rusiji homoseksualizam smatran za krivično delo do 1993. godine, a do 1999. smatrao se za mentalnu bolest.

- Ne vidim da taj novi zakon koji je doneo ruski parlament, koji veli da je svako propagiranje homoseksualizma krivično delo, može da ugrozi distribuciju, pošto "Parada" ne propagira homoseksualizam, već ljubav i toleranciju. A protiv toga ruski parlament još nije doneo zakon - kaže Srđan Dragojević.

Nedavno je usvojen i zakon o zabrani gej parade u sledećih 100 godina u Moskvi.

Vaši Komentari
Shvatimo da su to Rusi ,poreklo iz stepa i Gulaga ,pa sta da ocekujemo.Putin uradio na licu botoks,pa je li on gej,peder ili homic...osudite ga ,ako smete da na to i pomislite.
Prijepolje,27.10.12. · 26.10.2012, 10:21
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.