Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

S aftertasteom slanine!

queer.hr  ·  Odabrao: M  ·  Dodato: 17. MAR 2012

Vest koja je svakako obeležila prošli mesec, barem za hrvatske obožavatelje Madone, otkazivanje je koncerta pop dive na Maksimiru u junu.

Tuga će se očito morati nadvladati s dobrim dozama MDMA-a, ups, MDNA-a koji izlazi za tačno deset dana! Guardian je već dobio ekskluzivu za recenziju albuma i napravio detaljnu analizu šesnaest, uglavnom plesnih, pesama koji će se naći na albumu a među njima izdvajaju znakovitog naslova stvar ‘Gang Bang', ‘I'm Addicted' te ‘I Don't Give A' u duetu s Niki Minaž koja slovi za jednu od najboljih na novom izdanju. Prema svemu sudeći, Madona neće promašiti s ritmom koji karakterizira MDNA.

Dobre vesti nisu zaobišle ni nekadašnju pretendenticu na Madonin tron, Britni Spirs, koja će dobiti popularity boost ukoliko uspe dogovoriti učestvovanje u žiriju The X Factora. Navodno je Britni pristupio upravo Simon Cowell, a prste je u svemu imao i njen verenik Jason Trawick, koji za razliku od bivših ljubavnih promašaja (isključujući Justina <3 ) zapravo i čini neke koristi njenoj karijeri. Mediji se slažu kako će Britni doneti nešto više energije u show nego što su to učinile Nicole Scherzinger i Paula Abdul zbog svoje nepredvidivosti ali i dramatičnosti. Veselimo se.

Nešto su lošije vijesti za gejeve i lezbejke prošlog meseca dostavili iz Sveučilišta u Coloradu, tačnije njihovog centra za istraživanje raka, koji je objavio rezultate istraživanja koji pokazuju kako su pripadnici zajednice dvostruko češće skloniji postati zavisnici o cigaretama nego strejt osobe. Više od 80 posto ispitanika (ukupno njih 1633 u cca 120 LGBT klubova) potvrdilo je kako zapali cigaretu oko dvadeset puta dnevno, a samo trideset posto ima nameru prekinuti ovu zavisnost. Inače, prema istraživanju lezbejke puše manje od gejeva. Hm...

Internet su prošlog meseca preplavile i brojne fotomontaže lica slavnih osoba. Videli smo tako lice Eltona Džona sastavljenog od kolaža fotografija gejeva, međutim i ono Ricka Santoruma od kolaža porno glumaca. Dva mlada DIY aktivista učinili su slično: složili su kolaž svog poljupca od fotografija Ricka Santoruma. Hoće li sada Santorum sastaviti nešto od kolaža gejeva? Evo rezultata:

Kao što je najavila prošlog meseca, Fran Drescher pokazala je svoju potporu njujorškoj LGBT zajednici održavši ceremoniju venčanja za gej par. Tom i Russell, srećni par, u vezi je preko dvadeset godina a trenutno žive na Menhetnu sa svoje dvoje dece. Fran je bila oduševljena njihovom pričom i upravo njih odabrala kao pobednike svog takmičenja ‘Love is Love'. Ceremonija je održana u drugom domu svakog geja - noćnom klubu s divljim partijem nakon. Uprkos tome što se radilo o očitoj PR kampanji za drugu sezonu Franina novog showa ‘Happily Divorced' (u kojem glumi ženu koja saznaje da joj je suprug gej) lepo je i u tom aranžmanu videti kako se poznati angažuju po pitanjima LGBTIQ prava.

Drugog američkog celeba, Predsednika, more drugačiji skandali. Daily Mail je naime otkrio medijima izuzetno šokantan detalj iz njegove prošlosti: kako ga je dadiljala trans žena koja se kasnije okrenula prostituciji. Stanovita Evie tako se brinula o malom Barryju kada se Obamina majka preselila u Jakartu kasnih 60ih. Evie navodno dugo vremena nije ni znala da se klinac o kojem je brinula uspeo istaknuti u politici, dok nakon izbora nije videla prvu porodicu na TV-u. Iako mnogi prozivaju Obamu da bi upravo zbog ovog detalja iz prošlosti trebao stati u obranu prava transseksualnih i transrodnih osoba, Evie opovrgava da ju je maleni Barry ikada video u dragu oko čega je bila izuzetno oprezna.

Wiccan i Hulking, među glavnim likovima stripa Young Avengers konačno su pred očima čitatelja preživeli stripovski poljubac. Likovi su deo superherojske postave od prvog broja, i to u monogamnoj vezi, međutim, autori su izbegavali prikaz fizičkog kontakta među likovima koji su LGBT fanovi željno iščekivali. Wiccan i Hulking deo su nekoliko strip super-junaka koji u poslednje vreme izlaze iz ormara, uključujući i lezbejsku Batwoman.

Po pitanju LGBTIQ likova napreduju i video-igre, tačnije novi Mass Effect, treći u seriji hvaljenih BioWareov RPG-a koji se nedavno pojavio na tržištu i ponovno oduševio obožavatelje žanra nelinearnim razvojem likova (iako mu kritičari i nisu skloni). Brojni su gejmeri i revoltirani mogućnošću gej seksa među likovima, posebno ukoliko ih je nesvesne priča odvela u tom smeru a oni hteli zbariti slatku NPC-jevku vanzemaljku.

Kada smo već kod ljubavi, romantike i fizičkih odnosa, možda bi se Wiccan i Hulking mogli odlučiti i za novi lubrikant koji se pojavio na tržištu. Za jedno deset godina kada ugledamo i prikaz seksa. Iako aromatiziranje svih vrsta proizvoda (od majoneze do piva i sveća) nije neuobičajeno, pa ni kod lubrikanata, novi proizvod firme J&D donosi nešto neočekivano: baconlube ili prvi lubrikant s okusom slanine na tržištu za samo 12 dolara. Deblja li, nije potvrđeno.

Ovomesečni Koktel završavamo novim reklamama Andrewa Christiana koji je radnju svoje nove reklame nakon bazena stavio u praonicu rublja ali inscenirao i borbu jastucima. Rejoice!

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.