Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Ne baš kao devica: Lady Gaga oseća slavu

usatoday.com  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 15. JUN 2009

U polju koje se naziva pop kultura, Lady Gaga još ne pripada nijednoj kategoriji. "Stidljivost" je jedna od etiketa koju sigurno neće nositi.

Dvadeset trogodišnja pevačica sinti popa je nedavno "razbila" naslovnu stranu Rolling Stone-a u haljini od sapunice. Takođe je za britanski Daily Star izjavila da bi bila raspoložena da se smuva sa sva tri Jonas brata (Jonas Brothers). "Novinarka me je pitala šta mislim o Jonas Brothers-ima, i ja sam joj rekla šta mislim."

Lady Gaga se u poslednje vreme nalazi u centru pažnje kako zbog svoje otvorenosti, tako i zbog muzike kao i svojih kostima. Što se tiče njene sklonosti da priča o seksu i njenoj fleksibilnoj seksualnosti, Lady Gaga kaže: "Ne smatram da je to što je neko gej ili biseksualan ili seksualno slobodan nešto što bi trebalo da se krije. Svako ima pravo na svoju tajnovitost naravno, ali ja se ne sramim naročito zbog toga. To je ono što ja jesam. Ja pevam veoma otvoreno o ovim temama u svojoj muzici, tako da pretpostavljam da mogu da kažem da sam izabrala da ne krijem svoju seksualnost u intervjuima, zato što ne želim da je krijem, i zato što je veoma očigledno u mojoj muzici da ja volim žene."

Debitantski album koji je Lady Gaga izdala 2008. godine The Fame, je doživeo platinasti tiraž, i zadržao se na 8. mestu Billboard liste 200 pesama, dok je njen prvi singl Just Dance, postao peta pesma za koju je prodato četiri miliona internet skidanja. (Singlovi Poker Face i Love Game zauzimaju 5. i 6. mesto na Billboard's Hot 100 listi.)

Bivša studentkinja umetnosti na  New York University na svom albumu u zaslugama pominje uticaje koje su na nju izvršili Andy Warhol, David Bowie, Prince i Madonna.  Gaga (uzela je ime iz pesme grupe Queen, Radio Ga Ga) je počela pišući pesme za grupe kao što je Pussycat Dolls.

Njenu jedinstvenu dens muziku sa jakim uticajem 80-ih su prihvatile gej i hip-hop zajednice. "Te dve zajednice su veoma različite, ali ponekad dele zajedničku ljubav prema proslavljanju. Moja veza sa gej zajednicom je duga i lojalna, i volim ih veoma mnogo. Smatram svoju muziku veoma gej, i volim to što je ona gej. "

Što se tiče prihvatanja od strane hip hopera, Kanye West planira turneju na jesen, na kojoj će Lady Gaga nastupati sa njim. "To je vrlo uzbudljivo," izjavljuje ona. "On je izuzetno talentovan, i mislim da iskreno pokazuje svoj značaj kao pionir koji je uzeo jednog novog umetnika pod svoje i deliće sa njim zajedno scenu."

Trenutno je u Tokiju gde nastupa i daje intervjue, pričali smo sa njom rano u četvrtak ujutro, Lady Gaga takođe radi i na ponovnom izdavanju The Fame kao i novom materijalu.

Iako je možda rano za bilo kakvo poređenje, mnogi je već porede sa Madonom.

"To mi laska. Ona je oduvek bila sasvim jedinstvena i originalna" kaže Gaga. "To je nešto čemu težim. Nadam se da ću voditi razgovor sličan ovome sa tobom za jedno trideset godina i da ćemo pričati o mom još jednom novom albumu."

USAToday

Vaši Komentari
Volim je sto je takva
danska · 15.12.2011, 9:34
Nisam znao da Lady Gaga voli zene!? Ali nije vazno... :-(
Alibunar · 16.08.2009, 8:05
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.