Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Di-džej Aksvel na "Egzitu"

blic.co.yu  ·  Novi Sad  ·  Odabrao: Nikola  ·  Dodato: 26. APR 2008

Popularni svetski di-džejevi Aksvel, Migel Migz i Metju Dir nastupiće na ovogodišnjem „Egzitu" koji se od 10. do 13. jula održava u Novom Sadu. Aksvel i Migz će na „Dens areni" nastupiti u subotu, 12. jula, dok će se Dir za gramofonima naći prve večeri festivala, 10. jula.

Tvorac planetarnog hita „Fell The Vibe", švedska haus zvezda di-džej Aksvel, karijeru je započeo početkom devedesetih godina, puštajući komercijalni haus u gej klubovima. Nekoliko godina kasnije, udružio se sa kolegom Robijem Riverom i tog trenutka njegova karijera kreće uzlaznom putanjom. Počinje da nastupa širom sveta a planetarnu popularnost stiče 2004. godine kada je njegov hit „Fell The Vibe" dospeo na vrhove muzičkih top-lista. Osim di-džejingom, Aksvel se bavi produkcijom a radio je i brojne remikse za Madonu, „Deep Dish" i mnoge druge. Poznat je i po rezidenturi popularnih „Paša" žurki sa Ibice.

Njegov kolega, Amerikanac Miguel Migz, na „Egzitu" će nastupiti sa Sarom Šou koja će mu pružiti vokalnu podršku. Poznat je po fantastičnom spoju hausa, fanka i soula sa prizvukom jamajkanskog regea. U svet muzike, Miguel ulazi kada je imao samo osamnaest godina. Tada je bio gitarista i pisac pesama benda „Santa Kruz" koji se raspao 1990. godine. Potom, Migz kreće u solo karijeru di-džeja. Prvi miks „Nude Dimensions" izdaje 1999. godine. Pet godina kasnije, Migel u Londonu dobija nagradu za najboljeg svetskog haus di-džeja. „To je muzika u kojoj možeš da uživaš dok je slušaš kod kuće, u klubu, gde god poželiš. Nije obavezna da se sluša samo na dens podijumu. Zato i jeste tako dobra", izjavio je Migel u jednom od intervjua. Njegovi singlovi i miksevi našli su se na najboljim svetskim haus muzičkim etiketama „Naked Music", „Yoshitoshi"... Tokom svoje impresivne muzičke karijere, Migz je sarađivao sa imenima kao što su Lajonel Riči, Mejsi Grej, Britni Spirs... Radio je i muziku za seriju „Seks i grad".

Metju Dir je pokazao interesovanje za inteligentan tehno zvuk, pravac minimal, i posle nekoliko godina za etiketu MINUS, izdaje album pod pseudonimom Fals. Do sada je izdao četiri albuma, a poslednji ove godine, pod imenom „Asa Breed Black Edition".

Grupe na „Mejn stejdžu“
Do sada je potvrđeno da će na „Mejn stejdžu“ nastupiti grupe „Sex Pistols“, „Nightwish“, „The Hives“, „Ministry“, „Gogol Bordello“, „Primal Scream“, „Gossip“, Manu Čao, Džulijet Luis i „The Licks“, Pol Veler i M.I.A, dok će na „Dens areni“ nastupiti di-džejevi Sven Vat, Ben Vat, Fransoa K, „Deep Dish“, „2 Many DJ’s“, Tiga, Loran Garnije, Klod fon Strouk, „Soulwax“, „Booka Shade“... Karte po ceni od 5.490 dinara se mogu rezervisati na zvaničnom sajtu festivala: www.exitfest.org. U redovnoj prodaji ulaznice će koštati 7.790 dinara.

© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.