Gej Srbija

www.gay-serbia.com
Muzika

Obavezni dreg albumi

out.com  ·  Odabrao: J.M.  ·  Dodato: 06. APR 2008

Tri klasika za vašu muzičku biblioteku.

Marlena Ditrih (Marlene Dietrich)
Marlene Dietrich in London (1965)
Snimljen trideset četiri godine posle Maroka (Morocco), film koji je prikazao Ditrih kako zavodi oba seksa, obučena u cilindar i frak, ovaj dragoceni performans menja granice rodova samo asociranjem. Ditrih je slika zrele ženstvenosti, ali njen glas, ranjiv pak zreo, koketan pak pun muškosti, luckast pak toliko ozbiljan, imao je svoj snebivljiv obrt.

Silvester (Sylvester)
Korak II (Step II (1978))
Kada bismo nazvali Silvestera dreg kvinom to bi bilo kao kada bismo rekli za Bitlse da su samo jedna rok grupa. Naravno da on nosi zlatni lame na naslovnoj strani ovog albuma koji je načinio istorijski prodor. Ali večna pesma "You Make Me Feel (Mighty Real)" je dokazala da niko ne može da guguče "poljubi me ovde", ječi kao kučka i da te ubedi da je cool.

Kej Di Leng (k.d. lang)
Absolute Torch and Twang (1989)
Kao rančerka koja izgleda čudno u normalnoj ženskoj odeći, Kej Di Leng je pozirala u običnoj kaubojskoj odeći za naslovnu stranu svog trećeg velikog albuma za veliku izdavačku kuću. Uskoro je počela da peva pop, a svoje kaubojke je zamenila kamašnama, ali je Absolute zreo kantri klasik, a "Pullin' Back the Reins" i "Full Moon Full of Love" su umetnički vrhunci. Vrati se u ambar Kej Di Leng, Kej Di Leng!

Vaši Komentari
Zelim samo da dodam da bi ipak obavezan album od k.d. lang bio Ingenue jer je doneo prekretnicu za ovu sjajnu pevacicu...steta sto njen album iz ove godine Watershed je opravdano razocarao njene fanove...
Backa Palanka,Vojvodina · 10.04.2008, 17:36
Ovo je pisala nepismena osoba. Zavodi oba seksa? Mislis pola? A ono sa kuckom koja jeci me navodi da se stresem pri pomisli kakvog je mentalnog sklopa osoba koja se bas i nije mnogo pretrgla od silnog pisanja.
Beograd, Srbija · 08.04.2008, 17:59
© 1999-2015 GAY-SERBIA.COM. ALL RIGHTS RESERVED. GEJ-SRBIJA.COM. SVA PRAVA ZADRŽANA.