Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
Srbija

Ðials pozvao LGBT osobe da glasaju za DS

agencije  ·  beograd  ·  Odabrao: m  ·  Dodato: 10. MAR 2014

Dagan Ðilas pozvao je LGBT osobe da na izborima glasaju za DS jer je ona privržena poštovanju, primeni i garantovanju ljudskih prava.

Ðilas je, u odgovoru na upitnik Gej strejt alijanse (GSA) o ljudskim pravima LGBT osoba rekao i da je DS učinila puno u zaštiti i unapređenju prava LGBT populacije u prethodnom periodu.

On je najavio i da će DS tražiti da se novom skupštinskom sazivu podnese izveštaj o osobama koje su ugrozile bezbednost i zbog kojih je Parada Ponosa prošle godine zabranjena kao i da se protiv njih podnesu krivične prijave.

"Doneli smo nov stranački program koji, između ostalog, sadrži i plan za poboljšanje položaja manjinskih grupa, među kojima je i LGBT zajednica", rekao je Ðilas, navodi se u saopštenju.

On je naveo i da će o svim pitanjima "koji se tiču prava LGBT osoba, DS voditi intenzivan dijalog sa predstavnicima i predstavnicama organizacija građanskog društva".

Ðilas, nosilac liste za republičke izbore "Sa Demokratskom strankom za demokratsku Srbiju", je naveo i da će priroriteti DS u parlamentu biti sprovođenje propisa i kontrola rada izvršne vlasti na obezbeđivanju prava LGBT zajednice garantovanih Ustavom i zakonima.

GSA je ipokrenula kampanju "Tvoj glas, tvoje sutra", koja ima za cilj da se stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba, Cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava.

 

Vaši Komentari
Čekaj, zar je moguće, da ovaj portal promoviše DS I njenog kandidata, koji je I te kako deklarativno izjavljivao, da ne podržava LGBT osobe ? Zar je moguće ? A on, misli li, da smo toliko naivni ? Jbt, koja je ovo perverzija mozga.
NormalanDeckonja · Serbia · 14.03.2014, 14:47
"Intenzivan dijalog " nije nikakvo postignuće, te se ne mora obećavati; a da LGBT pitanja budu "prioriteti" se nikad nije desilo nigde; ne laže se ovako da bi se dobili glasovi.
nema.parade.ni.za.tebe · 13.03.2014, 16:32
Kada bih glasao za tebe to bi bilo jednako ravno tome da dam glas Dverima.Jedino ce Ceda dobiti moj glas,ostali cao!
Kragujevac · 11.03.2014, 20:26
Djitler u funkciji gradonacelnika Beograda nakon ispostavljana javne optuzbe za razbijeni grad 2010 na racun i savest LGBT zajednici zasluzuje zatvor za sirenje seksualne netrpeljivosti i nikako ne moze racunati na nase glasove.
Ovo je jos jedan primer zasto je losa ideja politizovati LGBT pitanje.
Dedinje, Srbija · 10.03.2014, 21:12
Ma da, bas cu za tebe da glasam homofobe jedan! Vrlo dobro znamo kakve si sve izjave davao pred paradu i da ti se gadimo. E pa gadis se i ti nama!
Novi Sad · 10.03.2014, 15:46
Mozda bih mu i poverovao kad bi se izvinio i povukao izjavu od pretprosle godine u Utisku nedelje kad je izjavio,da se on pita Gay parade ne bi bilo!!!
Beograd · 10.03.2014, 10:52
Duhovito, ja zbog njegove homofobije vec drugi put ne glasam za DS.
Matori · 10.03.2014, 10:47
Kako od zadrtog homofoba promeni misljenje kad mu trebaju glasovi. Ideoloska prostitutka, pre bih palmi (namerno malim slovom) dao glas nego njemu.
Beograd · 10.03.2014, 9:24
svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi