Slavimo 20 godina postojanja
Gej Srbija
gej scena

 
 

Beograd, 22. jun 2004.
Počela Labrisova medijska kampanja "Živela različitost"


Labris - grupa za lezbejska ljudska prava, uz podršku pojedinih nevladinih organizacija i medija, organizuje medijsku kampanju pod sloganom 'Živela različitost', u periodu 23. juni - 23. juli 2004. godine.

Povod za organizovanje medijske kampanje su obeležavanje Međunarodnog dana ponosa LGBT osoba i podnošenja amandmana na Krivični zakon Srbije, član 60, kojim se sankcioniše diskriminacija građanki i građana istopolne orijentacije od strane državnih organa.

Inicijativu za podnošenje amandma podržalo je blizu 30 nevladinih organizacija iz SCG.

Cilj medijske kampanje je promocija lezbejskih i gej prava u društvu i lobiranje za zakonske izmene kojim se prava istopolno orijentisanih osoba uvažavaju kao osnovna ljudska prava.

Medijskom kampanjom želimo da pozovemo javnosti na toleranciju i uvažavanje različitosti.

Kampanja je počela press konferencijom - na kojoj je prezentovatovan predlog amandmana na Krivični zakon Srbije, istraživački izveštaj 'Lezbejska i gej populacija u dnevnoj štampi u Srbiji', i opšte stanje lezbejske i gej populacije u našem društvu - i nastavlja emitovanjem radio džinglova.

Medijski sponzori kampanje su: Radio B92, Radio 202, Radio Polimlje, Radio Kojot i Radio Zrenjanin.

Saslušaj radio džinglove!

svet srbija region scena sport kolumna art & s-he-istory coming out zdravlje queeropedia queer filmovi muzika priče teorija prikazi i recenzije religija porno antibiotik intervju istorija sociologija psihijatrija & psihologija putovanja linkovi