Ljubav i seksualnost

Двојно ја - Double je...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Postod IMPACT » 20 Dec 2016, 16:33

*deni* je napisao:IMPACT, život je dovoljno gorak i bez tvojih prezentacija. :ozbiljan:


Јесте тачно! Сви би само да пишу бајке о Западу...

У мојим презентацијама нема искључиво горких већ и позитивних аспеката. Свако ће прочитати из свог угла виђења, са својим искуством.

Ти си један изузетан, добар и племенит човек, са великим способностима и таквим карактерним особинама коме би, да у животу може да се бира, место свакако пре било на Западу неголи код нас. Зашто то није и случај, ја не знам и у то не могу да улазим.

Све оно горко о чему ја пишем, не чиним да било кога обесхрабрим, већ да онима који заиста имају снагу, младост, здравље, способности, вољу и шта да ПРОДАЈУ ( диплому, занат, лепоту), да их припремим на оно што их, када се овде нстане ЗАИСТА и очекује.

Горчина, отрпљена понижења и уложени напори чине да оно до чега тешком муком дођеш, да због те абнегације, можеш собом само бити поносан.

П.С. Моја ме је пријатељица звала данас да ми се захвали на помоћи, пресрећна што је свој проблем решила. Било је тешко али је успела!
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

...

Postod IMPACT » 11 Jan 2017, 11:40

Slika :
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 05 Feb 2017, 21:48

Прошао је јануар, по обичају врло брзо...

Завршио сам фарбање и другог дела библиотеке у Београду.

Урадио ју је од шпер плоча давне 1980-те један врло добар столар, мајстор Љуба из Сремчице. Поред све тежине књига на њој није се временом деформисала нити је дрво пропало.

Овако је изгледала пре фарбања и након монтирања разних делова у једну целину.

Slika

Они који желе да ураде овако нешто код себе наравно да могу, желим само да вас упозорим да посао, иако није сам по себи компликован, врло је захтеван и дуготрајан, потребно је велико стрпљење, фарба смрди, просторија у којој се ради мора бити празна и често је треба луфтирати...

Ово је резултат после две недеље рада а неће се променити у наредних 30 година.
Само ће временом бела уљана фарба пожутети и постати једна врло пријатна нијанса боје слоноваче.

Slika

Чека вас:

Благо шмирглање- један дан, брисање од прашине, усисавање- други дан, прелаз припремном фарбом- још два дана плус два дана сушења, поновно благо шмирглање и први прелаз фарбом још два дана и два дана сушења, благо шмирглање, други премаз фарбом, два дана и још два дана сушења.

Укупно 14 дана - не враћати књиге ако је то могуће бар недељу дана да би се фарба дубински осушила и комплетно и равномерно ''растегла'' по целој фарбаној површини и да би посвуда попримила јединствен сјај.

Фарба се на температури од 5 до 20 степени!
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 05 Feb 2017, 22:10

На мом послу у Паризу дајем и савете ''RELOOKING''-а намештаја који моје муштерије већ поседују.
Овде ћу вам показати на примеру мог београдског ормана технику ''патинирања''...

Овакве комаде намештаја мислим да поседује велики број свих вас.
Ради се о ''Мебло'' орману из 60-тих година прошлог века, словеначке производње.

Slika

Ствар је врло квалитетна иако делује старомодно и ружно. Ако пратите сајт ''Купујем - продајем'' овакви ормани коштају између 100 и 200 еура.

Slika

Препоручујем вам да ако га поседујете да га сачувате а ако не, да купите пре овако нешто него данашњи намештај који је скупљи и много слабијег квалитета.

Slika

Лако ћете га персонализовати на начин на који се вама највише допада.
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 05 Feb 2017, 23:05

Шта вам је потребно од прибора?

Четка за фарбање углова и ваљак за равне површине. Ваљак је од танке вунице која даје леп и равномеран сјај без грмуљица.
Четка кошта од 50 до 100 динара, сам ваљак око 200, замена на ваљку око 100 динара.

Slika

Чунак у који се налива фарба. Ваљак се у њему ''ваља'' чиме се цеди вишак фарбе да она при наношењу не би цурела. Кошта око 150 динара.

Slika

Гумене танке рукавице изнутра обложене памуком... Фарба прља, пече и код осетљивих особа изазива алергије... Цена им је око 150 динара.

Slika

Разређивач за уљану фарбу један литар кошта око 300 динара.
За фарбање дрвенарије препоручујем вам уљану фарбу јер водене фарбе које се у Београду продају нису довољно квалитетне...

Папир за шмирглање - продаје се на метар кошта око 150 динара метар. Грчки је квалитетнији од кинеског.

Дебљи - ''зрна'' Р120 користи се на почетку...

Slika

А тањи, ''зрна''- Р180 или Р220 на крају фарбања. Дебљина зрна је означена на полеђини папира...

Slika

И на крају вам је потребна припрема за фарбу.

Slika

То је производ који чини да стари намештај не мора да се скроз ишмиргла већ да се само површно изгребе. Она је нека врста ''лепка'' за завршну фарбу, њоме се добија бољи, лепши и дуготрајанији резултат неголи без ње.

''Зоркина'' је коректног квалитета и један литар кошта око 600 динара. Једним литром се покрива око 10 квадратних метара површине. За орман ове величине биће вам потребне бар две литре припреме.
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 06 Feb 2017, 16:48

Прво треба ишмирглати површину која је покривена лаком или старом фарбом.
Радите као да је бришете крпом у круг, папир Р120 гребе површину и скида јој сјај.

Изглед ормана након шмирглања. Овлаженом и исцеђеном крпом обришите прашину...

Slika

Сада га фарбате припремом из само једног премаза.
Разблажите је са 20 посто разређивача. Оставите да се суши бар једну ноћ...

Изглед после прелаза припремом...

Slika

Не делује довршено а заправо јесте - припрема није фарба.
Остаци старог лака и тамне боје дрвета, као што се види, пробијају кроз припрему и ''прљају'' је, њена боја услед тога није чисто бела али ће зато права фарба двапут на њу нанесена дати резултат, који без припреме, не би био перфектан и трајан.

Ормани су тешки и гломазни: У случају кречења, усисавања, промене распореда тешко се померају, често је једино решење њихово растављање...

Slika

Да би све то избегли ставите их на индустријске точкове.

Овакви точкови коштају 500 динара комад, трошак јесте али је толико практично да се заиста исплати.
На овој слици, два од четири имају кочнице које могу да се блокирају да се орман не би, постављен тамо где ви желите да стоји, сам померао или клизао.
Није велика разлика у цени са и без кочница, код ормана оне нису неопходне јер тежина ствари које се у њему налазе чини да се он сам неће и овако и онако некуд мрдати.

Ови точкови могу да издрже велики терет, орман и пун можете ако је то потребно, лако гурати. Ако вам је скупо, скините старе точкове са нечега што вам ничему не служи.

Ко жели да ствар изгледа непромењено, оборите орман на под, скините предходно врата и ушрафите точкове иза доње преграде ормана шрафовима за дрво.

Slika

Ако вам орман делује старомодан, пре шмирглања скините све стилске лајсне на вратима и округле украсе. Они су најчешће само залепљени или укуцани ситним ексерима. Лако се скидају овим алатом...

Slika

Kад будете префарбали ишмирглана места где су се украси налазили изгледаће као да их никад није ни било. Ово је фотошопом али то је то...

Slika

Да би вашу идеју спровели до краја, скините, демонтирајте или исеците тестером и ту доњу преграду на орману која појачава утисак гломазности и старомодности и поставите точкове тако да се виде, ствар ће изгледаће модерно, лагана, као неки нов, индустријски комад намештаја ...
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 07 Feb 2017, 02:03

Сад дајте машти на вољу:
Француске новине за ову годину...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 07 Feb 2017, 02:28

Ја сам се одлучио за једно класичније и што се пролазности одређеног тренда тиче, трајније решење.Точкови су причвршћени за дно ормана али се не виде...

Slika

Ово је патина...

После припремне фарбе наноси се уљана МАТ фарба, која кошта око 800 динара литар. Разблажите је са двадесет посто разређивача. Немојте куповати јефтине производе, најскупљи је ваш рад а то је овде и највећа уштеда. Неквалитетне фарбе не трају дуго, лако се оштећују и треба прелазити више пута да би се добио неки коректнији резултат.

МАТ фарба је без сјаја и лако се шмиргла - САТЕНСКА или СЈАЈНА не може.
У белу фарбу можете додати, у одвојеним судовима, мало црне колор боје, зависно од њене количине, тонови ће бити више или мање сиви, тиме више или мање наглашавате присуство украса на орману. Велике површине прелазите белом фарбом...

Slika

Када ова фарба почне да се суши - (после рецимо два сата) само са разређивачем натопљеним у крпи (на пример од старог пешкира) бришете део премазане фарбе као да желите да је скинете. Али она је већ почела да хвата па се само један део скида. Боја постаје делимично провидна.

Кад је све суво, са папиром Р120, благо и руком више или мање шмирглате украсе и лајсне чиме се добија ефекат патине јер се испод фарбе поново појављује дрво тамне боје.

Орман делује старији него што јесте, вреднији од своје праве вредности и на тај начин обични комади намештаја, у Француској је бар тако, могу да се у истој просторији држе са правим стилским намештајем.

Ако пак имате правог стилског намештаја који је јако пропао можете га слободно овако дотерати много је јефтиније неголи стручна рестаурација.
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 19 Feb 2017, 19:01

Позната књижевница...

Slika

Прва у жижи интересовања, друга манекен и модни креатор увек у сенци...

Велика и скривана љубав. Почивају заједно, име Пеги Рош није ни уклесано на споменику над заједничким им гробом...

Пеги Рош 1930-1991 и Франсоазе Саган 1935-2004...

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 19 Feb 2017, 19:55

Трпељивост и равнодушност...

Овде људи нису толерантни већ су искључиво индиферентни.

Ако је неко геј ко им ништа не представља то им уопште не смета. Све се гледа само према СЕБИ, не постоји осећај припадања некој заједници, осећај јавног интереса итд.

Кад је у питању неко близак ствар је потпуно другачија. Када смо мој муж и ја одлучили да се венчамо не могу ни да опишем хаос који је владао у његовој породици.

Не трпе различитост: Расну, културну, сексуалну, хендикап...
Према томе, приче о толерантности Запада су чисте измишљотине.
Ствар је само у томе што се нетрпељивост не показује, ту је, прикривена, осећа се у погледу, у речима, у питањима, у шалама, у понашању...

Чим се укаже прилика да се у неку сврху ИСКОРИСТИ одмах избије на видело.
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 26 Feb 2017, 02:37

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 26 Feb 2017, 02:41

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 26 Feb 2017, 02:44

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod alexandermagic » 26 Feb 2017, 11:01

Sjajno si odradio ono gore glede namjestaja, svi savjeti su ti precizni.

Mene takve stvari opustaju, a rezultat opravda ulozeno vrijeme i trud.
 
Postovi: 28057
Pridružio se: 23.09.2008

Postod IMPACT » 27 Feb 2017, 09:02

Хвала на комплиментима Александре!

2010 у септембру, на излогу робне куће у којој сам тада радио, у ствари радим у више њих наизменично, освануо је овај оглас...

Slika

Конкурс за учествовање у емисији ''Декоратер за један дан''...
Ова женска на слици је бивша врхунска спортискиња, овде позната и призната водитељка, њена емисија и канал ''Тева'' су врло гледани, рекох себи што да не, ево ми животне шансе да се и мени нешто значајно професионално догоди, ово је можда баш одскочна даска која ми је до сад недостајала...

Таквих као што сам ја у Паризу има на хиљаде, талентовани људи из целог света долазе овде да се окушају, стекну славу и обогате. Конкуренција је врло јака. Мене то не плаши, ја се са другима не мерим...

У лепим стварима нема лепше и боље већ само квалитетније и скупље јер име временом постане познатије, односно, прерасте у још признатије, у бренд.
Припремим се ја, направим свој ''book'', пошаљем га на време, зову ме они на први разговор... Други разговор, преселекцију, селекцију, кажу остало је само да ми јаве датум емисије...

Концепт је следећи: Имам 1000 еура и 24 сати да средим једну просторију код клијента кога ће ми они наћи. И све се то наравно снима, ја им се допадам, баш сам оно што траже, све фино, ушушкано, прште комплименти са свих страна, телевизија, лепе жене, добри фрајери, дебела лова у најави...

Чекам ја... годину дана, стално јављају сад ће, сад ће, само што није... да би ми на крају, када сам их ја позвао, рекли да су променили концепт емисије и да од јесени иде нови програм само са студентима примењене.

Био сам разочаран јер сам мислио да ће ми то пре свега помоћи да напредујем у оном што већ радим, да будем боље плаћен, посла имам, не треба ми више, нисам сањао каријеру на телевизији нисам тај тип, али оно што је у свему овом било лепо то је да су мој таленат препознали врло високи професионалци.

Ево, тако бих одговорио Денију, нисам ја никакав депресивац, примим ударце, отрпим и идем даље али ништа од тога не може да пољуља моје самопоуздање нити вољу за делањем. Ја и онако све чиним пасионирано и искључиво из љубави, не мерим време, не мислим на паре, пре свега ме интересује резултат и да моје муштерије њиме усрећим...

Slika

Ово је нешто најлепше што сам до сада оплеменио... Не умем боље.

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 07 Mar 2017, 21:19

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 08 Mar 2017, 17:04

Le monde sans les femmes serait privé de joie de vivre...Elles apportent l'arrondi aux formes, la douceur aux paroles, un vrais point de vue... Les femmes respirent la vérité, elles habillent la réalité d'un besoin insubmersible de la sublimer par la beauté. Elles sont les gardiens des traditions, à l'origine de la vie, elles transmettent l'histoire du monde, à nous, qui nous sommes tous leurs enfants, peuplant l'esprit des belles images. Elles sont le parfum des fleurs. Le sourire qui désarme. Un monde sans les femmes serait brut, laid et bestial...


Slika

Једини прави пријатељи су жене. Оне што се боре, подижу децу коју је неко други направио и шмугнуо не размишљајући много о томе ко ће их и како подизати, васпитати и одхранити. Жена трпи, ради, не кука, не очекује ништа од другог, али зато постоји женска солидарност, која уме да пређе преко свих предрасуда и ограничења, жена јасно види ствари и живот какав јесте. Она је лепа и слатка и кад је уморна, осмехне се и мисли на друге и кад је болесна или тужна, увек је један тањир више за њеним столим постављен за оног који може доћи. Жена даје живот и не одузима га, чува традиције, учи лепом, васпитава, она, она једина зна суштину и шта је битно и осмехом само прелази преко све наше површности и брзоплетости.
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 25 Apr 2017, 16:21

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 25 Apr 2017, 16:22

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 25 Apr 2017, 16:23

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 26 Apr 2017, 00:29

Пре три дана на Јелисејским Пољима у Паризу у нападу исламисте убијен је шофер полицијског комбија који се ту налазио ради безбедности туриста. Било му је 37 година...

Slika

Чим сам видео његову слику у новинама одмах сам помислио да је био геј. И кад се испоставило да јесте нешто ме је ујело за срце, нешто ме је заболело јако и болно, било ми је необјашљиво тешко. Његова ме је смрт дубоко потресла. Ја који то никад не чиним однео сам букет тамо где је убијен овај лепи дечко. Звао се Гзавије.

Slika

И данас је цела нација гледала пренос државне свечаности организоване поводом његове погибије, говорио је његов пријатељ, било је дирљиво, стајали су кордони полиције, министри и цео француски народ иза екрана, сви су били утучени и тужни као да им је убијен неко најмилији. Нико није рекао нити урадио нешто ружно.

Овакви тренуци чине да сам поносан на земљу у којој живим.

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 14 Maj 2017, 01:48

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 14 Maj 2017, 05:22

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 14 Maj 2017, 23:17

Устоличен је данас нови председник...

Slika

Превод...

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 15 Maj 2017, 00:20

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 19 Maj 2017, 11:31

Ко разуме француски уживаће...

https://youtu.be/Ad5Lxf_kKRU
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 02 Jun 2017, 18:44

Ова се нација стварала вековима...

И култура се развијала, полако, предано исто тако дуго. Из једне неразговетне смесе галског (келтског), латинског jeзика и франачког (германског наречја) створена је база савременог француског језика.

Французи стално истичу да су Латини а нису.

Франци су били Германи који су прешли Рајну и продрли у Галију, освојили су је и опустошили, њоме завладавши. Већину становништва чинили су покорени Келти, који су до тада, већ 400 година, живели под римском доминацијом.

Шта то значи да су били романизовани?

Све што је било јавно, писано је било латинским језиком, то је био и језик администрације и закона, њиме су говорили колони, искључиво богати Римљани који су овде насељавали и поседовали огромна, Галима, узурпирана имања. Њих није било много али су због свог утицаја и богатства и нове културе коју су са собом поневши овде пренели, битно утицали на слабљење аутохтоне галске културе. Римљани су је сматрали нижом од своје и све су чинили да је униште.

На читавом једном делу живели су Брити, данашњи Бретањци, једно друго, такође, галско племе које су Римљани населили из данашње Енглеске, тачније из дела у коме живе Велшани. Та се посебна култура, услед изолованости и сиромаштва, кроз свој језик и обичаје, сачувала до данас. Сваке се године и сада, организују разне међу-келтске светковине, Ираца, Велшана и Бретонаца...

Пошто је латински постао и званични језик Католичке цркве чије је седиште било у Лиону, граду који је био престоница римске Галије а не Париз, са доласком Франака и њиховим похришћавањем, латински је постао језик племства, високоцрквених достојника и школе.

Али, као и у Риму латински ни овде никад није био жив језик, њиме се није споразумевало у свакодневном животу, то је био језик књижевности, закона, науке и вере...
И он сам није ниодкуд испливао на површину, настао је на бази етрурског језика, културе која је на Апенинима, пре римске, била најрзвијенија.

Сви језици се стварају мешањем различитих утицаја, онај ко је јачи или бројнији уноси у језик који затиче промене које одговарају његовим потребама и начину на који, са свог становишта, разуме свет и сам живот. Намеће изговор, граматику и правопис.
Код Римљана, Гала и Франака поимање стварности у почетку уопште није било исто .Те вишебожачке религије, њихови митови, народна предања обичаји и веровања били су јако удаљени једни од других.

Заједнички живот, потреба за разменом и трговином, за споразумевањем, учинили су да дође до прожимања које је временом изградило нешто сасвим ново а то је данашњи Француски језик.
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod IMPACT » 13 Jun 2017, 20:35

Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

Postod tajfun983 » 13 Jun 2017, 22:02

IMPACT je napisao:https://youtu.be/1IxxrUEyO7g

Lingvisticki pristup istoriji je definitivno zanimljiv.
Zao mi je sto nisam posjetio ni jedan arheoloski lokalitet na nasim prostorima.

I jedan zamisljeni, sexy dodatak:
Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1941
Pridružio se: 16.05.2017
Lokacija: BIH

Postod IMPACT » 14 Jun 2017, 00:51

Леп дечко...

Емисија показује, да ико нас сада много тога раставља, већина нам је ствари заправо заједничка.

Језик, култура, историја, уметност, посебно архитектура смисао су мог живота и мојих интересовања. Полако и упорно, истражујем, проучавам, проширујем и продубљујем своја сазнања.То ме чини испуњеним и срећним. Многе сам својим знањем и заиста, искреним интересовањем за њихове културе и језике, завео, гледајући увек, без предрасуда, шта нам је заједничко, шта нас зближава.

Моја лична култура друге је фасцинирала јер су осећаји да живим са њом и због ње ...


Речи на слово А ...

Slika

Slika
Korisnikov avatar
 
Postovi: 1101
Pridružio se: 07.06.2011
Lokacija: Pariz

PrethodniSledeća

Povratak na Ljubav i seksualnost