Gej-Srbija
Poslednja aktivnost: NIikad

Nije prijavljen [Prijavi se - Registruj se]
Verzija za štampu | Prati ovu temu | Dodaj u omiljene  Postavi novu temuAnketa:
 Strana:  1  2
Autor(ka): Naslov: Prvi lgbt udzbenici
lostinspace
f-in' busy
*

Registrovan/a: 6-3-2009
Rod: Muški

Raspoloženje: Hysterical

napisana 26-8-2010 u 17:12     [permalink] Citiraj i odgovori

Bolje rupa, nego dezinformacija :D I to kobna dezinformacija :)
Pogledaj Korisnikov ProfilPogledaj Sve Poruke KorisnikaPošalji poruku korisnikuKorisnik nije na vezi [vrh strane]   
jukie
deda-uja

Registrovan/a: 23-6-2003

Raspoloženje: neke stvari su mi jasnije

napisana 26-8-2010 u 22:48     [permalink] Citiraj i odgovori

Citat:
Originally posted by luciferin91
To za istoricare stoji. Nama je prof bez ikakve sprednje pricao o
Sparti i sexualnim odnosima izmedju momaka u vojsci.

:krezavi: naš profesor filosofije nije smeo ili umeo da objasni zašto se platonska ljubav zove platonska ljubav (tj. šta je to Platon u stvari rekao).

Onda je tucmucnuo nešto o "devojkama i mladićima"

a ja sam već našao Platonovu knjigu (Gozba/Fedar) u školskoj biblioteci pa sam pročitao, iako mi u tom trenutku nije bilo baš jasno da se ceo pojam "platonska ljubav" odnosi baš na to poglavlje u toj knjizi, jer je sve bilo nekako nejasno (zaboga, filozofiranje)

Ko nije čitao, u tom poglavlju neki likovi (tadašnji filozofi) diskutuju o tome da li je bogovima milije da dvojica imaju vezu sa seksom ili vezu bez seksa. Došli su do zaključka da je bolje bez seksa. Tu se valjda pominje i reinkarnacija (ako sam dobro shvatio) s tim što je točak života neka vožnja u dvokolici sa konjima koji idu u krug po nekom vodeničnom točku, pa ako radiš bogoimilne stvari (npr. nemaš seks sa svojim dečkom) onda konji u tvojoj dvokolici prave otklon prema napolje (prečnik krugova se povećava) pa kad napraviš pun krug onda oni skoče na neku stepenicu/zidić i onda ne moraš više da se reinkarniraš, a ako se samo predaješ fizičkim zadovoljstvima oni prave manje krugove i prolaziš ispod zidića jer ne možeš da ga dohvatiš i onda moraš ponovo sve ispočetka. Eto tako nešto nejasno i sklepano.
Usput su hodali bosi po nekom potoku da osveže noge jer je bio vreo letnji dan, pa su seli/legli ispod nekog platana da se odmore i onda su pričali o svemu tome. Par puta su nešto rekli tipa "ja tebe veoma volim, ali pričaš bezvezoće" na šta sam počeo da se okrećem da vidim da li neko gleda da čitam kako dvojica jedan drugom kažu da se vole:potapsava:
Pogledaj Korisnikov ProfilPoseti Korisnikov Web StranicuPogledaj Sve Poruke KorisnikaPošalji poruku korisnikuKorisnik nije na vezi [vrh strane]   
Dina
Moderatorka

Registrovan/a: 20-10-2004
Rod: Gender Queer

Raspoloženje: :dina:

napisana 27-8-2010 u 08:13     [permalink] Citiraj i odgovori

Kad smo mi radili "Gozbu" na vezbama na faxu, spremali smo deo po deo i drzali predavanja... i obicno su isla ovako kako je Jukie ispricao, a jos su ostali ispravljali i ubacivali se ako neko pomesa nekog ljubavnika i ljubimca :lol: U jednom trenutku nas je asistentkinja zaustavila i rekla da mi treba da raspravljamo o filozofiji a ne o homoseksualnosti i ko je kome bio ljubavnik. Ali studentima i studentkinjama je ocito ovo drugo bilo interesantnije :lol:
Pogledaj Korisnikov ProfilPogledaj Sve Poruke KorisnikaPošalji poruku korisnikuKorisnik nije na vezi [vrh strane]   
dukkehjem
alef

Registrovan/a: 16-1-2010

Raspoloženje: no kvass, no russky

napisana 27-8-2010 u 08:28     [permalink] Citiraj i odgovori

Citat:
Originally posted by Dina

Kad smo mi radili "Gozbu" na vezbama na faxu, spremali smo deo po deo i drzali predavanja... i obicno su isla ovako kako je Jukie ispricao, a jos su ostali ispravljali i ubacivali se ako neko pomesa nekog ljubavnika i ljubimca :lol: U jednom trenutku nas je asistentkinja zaustavila i rekla da mi treba da raspravljamo o filozofiji a ne o homoseksualnosti i ko je kome bio ljubavnik. Ali studentima i studentkinjama je ocito ovo drugo bilo interesantnije :lol:

:lol: ne sumnjam XD
 Strana:  1  2
Postavi novu temuAnketa:

NOVO DANAS      Idi Na Vrh